Safaris

WONI-ROOD-@2x
Woni Safaris is erin gespecialiseerd om u het echte  Afrika te laten ervaren. Woni Safaris is de specialist voor al u Afrika reizen  naar Kenia, Tanzania, Rwanda, Oeganda, Ethiopë, Botswana, Zambia, Zimbabwe, Mozambique, Malawi, Zuid Afrika, Madagaskar en Namibië.

Het zijn stuk voor stuk landen met een overvloed aan wilde dieren en de “echte Afrikaanse ‘bush’”. De goudgele stranden van Kaapstad bieden de perfecte achtergrond voor de schilderachtige stadjes met de wijngaarden van de Kaap. De spectaculaire Victoriawatervallen is een van de zeven Wonderen van de Natuurlijke Wereld en staat bekend als de “donderende rook” om verder over de okavango Delta en de  schijnbaar oneindige vlaktes van de Serengeti en Masai Mara nog maar te zwijgen.

Woni Safaris kan u bijzondere  Afrika reizen ( privé safari’s ) bieden voor koppels, gezinnen, Families, speciale groepen ( foto reizen) en incentive-groepen,enz. Kom grote kuddes olifanten tegen, bekijk unieke dieren in het wild en zie de grote migratietrek van de gnoes in Kenia en Tanzania, ervaar de natuur op zijn mooist en geniet van het rondtrekken op expeditie, van safari’s te voet, maar ook van een strandvakanties aan de Afrikaanse Kusten. Ervaar het wonderlijke leven van dieren in het wild in Botswana op het land en op het water, rij dwars door de woestijnen van Namibië en maak mee hoe verrassend de overvloed is aan dieren in het wild wel kan zijn. Ga de rook bekijken die letterlijk donderend van de Victoria-watervallen afkomt. Bezoek Zuid-Afrika – een bestemming die werkelijk alles heeft: de Grote Vijf van de safari maar ook kosmopolitische steden, enorme bergen en onbetreden stranden

Onze bestemmingen

Kenia

Wij vinden dat de erfenis van Afrika – het ongerepte landschap en de wilde dieren – moet worden gezien als de kostbaarste natuurlijke bron van het continent, omdat door het in stand houden van de dieren in het wild en de natuur op duurzame wijze wordt beloond met veelzijdig toerisme waarvan niet alleen de reizigers de vruchten plukken, maar ook het Afrikaanse land, de dieren en de plattelandsgemeenschappen.

Tanzania

Tanzania is het land van de Kilimanjaro – de hoogste berg in Afrika – en het grenst aan de drie grootste meren van Afrika – het Malawi-meer, het Tanganyika-meer en Lake Victoria. Overal vindt u natuurlijke hoogtepunten, zoals de Ngorongoro Crater – de grootste actieve krater ter wereld -, de Olduvai Gorge – waarvan wordt gezegd dat hier de mens is ontstaan -, de 20 miljoen jaar oude Great Rift Valley en de uitgestrekte Serengeti-vlaktes vol wilde dieren.

Botswana

Botswana grenst aan Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia en Namibië en is een opvallend mooi land met vele contrasten. Meer dan de helft van het land wordt in beslag genomen door de enorme Kalahari-woestijn terwijl het noordwestelijke deel wordt ingenomen door oude meerbeddingen. Botswana staat bekend als het land van woestijnen en delta’s en het heeft enkele van de meest bijzondere ecosystemen op de aarde. De Delta is de op een na grootse inlandse rivierdelta ter wereld en een paradijs voor zowel natuurliefhebbers als mensen die graag dieren in het wild zien.

Zuid-Afrika

Het fantastische klimaat in Zuid-Afrika, met bijna het hele jaar zon, het adembenemend mooie landschap, de schilderachtige dorpjes langs de kust en de kosmopolitische steden die allemaal kunnen worden gecombineerd gecombineerd met een enorm stimulerende Afrikaanse Big Five safari zorgen voor een perfect vakantierecept. Zuid-Afrika staat bekend vanwege haar vriendelijke en gastvrije mensen – het is echt een Regenboognatie en als u er een bezoek aan brengt zult u een veelheid aan culturen, landschappen aantreffen en geweldige momenten ervaren.

Rwanda

Dit kleine Afrikaanse land ligt in de centrale hooglanden net ten zuiden van de evenaar. Met zijn unieke landschappen zoals tropische regen- en nevelwouden en gigantische vulkanische massieven. Het is nog steeds niet erg ontwikkeld als toeristisch land. Maar de berggorillas in het Volcanoes National Park en de chimpansees in Nyungwe National Park trekken steeds meer bezoekers naar dit mooie landje. In het parc National des Volcans zijn in totaal 10 gorillagroepen waarvan er 9 kunnen bezocht worden. De dieren leven in de hooggelegen tropische bamboebossen tegen de vulkanen aan. Het Virunga-gebergte werd uitgeroepen tot nationaal park.

Zambia

Een must voor de ervaren safari reiziger. Het is één van de meest exclusieve bestemmingen maar wordt steeds populairder. De grote variatie aan natuur- en wildgebieden zijn hier de aandachts trekker. Zambia is eveneens de bakermat van de wandelsafari in combinatie met de  conventionele safari’s garanderen ze een onvergetelijke safaribelevenis. Dit  is de safaribestemming met upmarket lodges en tentedcamps.  Twee van de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia, de Zambesi en de Congorivier. Op de grens met Zimbabwe vinden we de Victoria watervallen ( het mooist in het voorjaar bij hoge waterstand).

Oeganda

Oegande voldoet aan alle verwachtingen van de meest doorwinterde oost – Afrika reiziger. Het land is vrij klein en heeft een uiterst vriendelijke bevolking. De nadruk ligt hier niet op wildsafaris  maar op de indrukwekkende kleurrijke schoonheid  van een land met veel variaties. U reist door een uitbundig groen land met verrassend diverse landschappen en sfeervolle dorpjes. Van ondoordringbare regenwouden tot vlakke savannes, idyllische meren, imposante bergen en vulkanen. In Murchison falls laat de Nijl zich van zijn explosiefste kant zien. Semliki is dan weer een mooi savannelandschap waar we kennismaken met de pygmeeën. De wilde chimpansees volgen in hun eigen habitat in Kibale Forest.

Zimbabwe

Zimbabwe is een onwaarschijnlijk mooi land. Dat jammer genoeg enkele moeilijke jaren achter de rug heeft. Het toerisme komt langzaamaan weer op gang al zijn de accomodaties nog niet allemaal up to date. En worden reizen in groep aangeraden. Enkel fly-in safaris naar de up-market accomodaties zijn in individueel vlot bereisbaar. Hun grote troeven zijn : één van de grootste rivieren van Zuidelijk Afrika , historische ruïnes en de aaneenschakeling van de Nationale parken. Het hwange National Park herbergt de Big Five in grote aantallen. Het is het enigste beschermde gebied waar gemsbokken en bruine hyena’s in redelijke aantallen te vinden zijn. Bovendien huisvest dit stukje ongeschonden natuur één van de grootste overgebleven hordes Afrikaanse wilde honden. Het centrale en zuidelijke deel van het park worden gedomineerd door zandvlaktes met schaarse begroeing, uitlopers van de kalahari woestijn.het noordelijke gedeelt is bebost met  Mopane bomen en accia’s dit park wordt op de voet gevolgd door het  Matusadona National Park. In het Matobo National Park kun je zien hoe erosie granieten rotsen heeft gladgeslepen to kale hoofden. In uitgesleten grotten zijn de rotstekeningen van de San nog steeds goed zichtbaar. Het rijke deltalandschap van Mana Pools National Park heeft dan weer grote wild concentraties en hier vindt men de zeldzame Soeni en Nyala.

iconen-homepage