Indonesie reizen

Indonesie
Reizen naar indonesie

Indonesië, de grootste eilandengroep (13.000) ter wereld, vat je niet samen in één zin en wordt vaak de ‘Gordel van Smaragd’ genoemd. De tempels van Borobudur en Prambanan op Java horen bij de meest spectaculaire archeologische sites van Azië.

Bali is beroemd om zijn gastvrijheid, het charmante Ubud, zijn parelwitte stranden en grasgroene rijstterrassen. Dit romantisch eiland bekoort families en honeymooners, cultuurreizigers en strandliefhebbers. Misschien is het wel de enige plek op aarde die het paradijs zo treffend weet te benaderen.

Maar Indonesië is meer: in Sulawesi word je ingewijd in de mysterieuze tradities van de Toraja’s (dodencultuur). Lombok staat bekend om zijn traditionele Sasakdorpen. De Dani-stammen van Papuazijn uniek in de wereld. Sumatra en Kalimantan (het Indonesisch gedeelte van Borneo) zijn de twee grootste eilanden met een indrukwekkende natuur en nog steeds de verblijfplaats van de met uitsterven bedreigde orang utans.

reizen naar indonesie
reizen naar indonesie
reizen naar indonesie

Praktische info

Internationaal paspoort nodig, tenminste 6 maanden geldig na terugkeer.
Voor de laatste update, kijk op de website van buitenlandse zaken.

Visum: voor verblijf van maximum 30 dagen: ter plaatste te verkrijgen (US$ 25)
Indien u langer (max. 60 dagen) in Indonesië wil verblijven kan u online een visa-aanvraag doen bij de Indonesische ambassade te Brussel.

Geen inentingen vereist, raadpleeg www.vacciweb.be en www.itg.be (Instutuut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Munteenheid: Indonesische roepia ( IDR of Rp). Wij raden u aan eurobiljetten mee te nemen.

Tijdverschil:
Java winter +6 uur / zomer +5 uur
Bali winter +7 uur / zomer +6 uur

Elektriciteit: 220 volt

Taal: de offici�le taal is het Bahasa Indonesia. Maar Engels wordt algemeen begrepen en gesproken.

Gsm: op de meeste eilanden is er bereikbaarheid. Contacteer uw provider voor details. Vaak is het interessant om voor de duur van uw verblijf een lokale sim-kaart te kopen. Gemakkelijk en goedkoop!

Ambassade: Tervurenlaan 294, 1150 Sint Lambrechts Woluwe. Tel: 02/771.20.14 Fax: 02/771.33.47

Voorbeeldreizen

Borneo Orangutan

Avontuurlijk Sumatra 9 Dagen / 8 Nachten

We ontdekken Sumatra per boot, auto, ferry, fiets & tub. We bewonderen het overweldigende landschap, bezoeken de traditionele dorpen, klimmen naar de top van de Sibayak-vulkaan, proberen orang utans te spotten en nog veel meer… Een avontuur om mee te maken en om nooit meer te vergeten!

Reizen naar indonesie

Sumatra Overland 12 Dagen / 11 Nachten

Rondreis door het prachtige Sumatra. We ontdekken de verschillende godsdiensten, wandelen door het Gunung Leuser Nationaal Park, genieten in de warmwaterbaden van Raja Berneh, bezoeken de Sipiso-Piso waterval en nog veel meer… Ontdek en geniet van dit indrukwekkende Sumatra, het is meer dan de moeite waard!

Sulphatic lake in a crater of volcano Ijen. Indonesia

Java & Bali Privé-tour 23 Dagen / 22 Nachten

Een adembenemende reis naar Javan & Bali! We ontdekken het dagelijkse leven van de Javanen, genieten van de zonsopgang vanop Mount Penanjakan, bezoeken de plantages, laten ons verwennen met een traditionele massage, bezoeken de Goa Lawah tempel, … En ook shoppingliefhebbers worden meer dan verwend… Een prachtige en unieke reis!

iconen-homepage