Wegenvignet

wegenvignetten

Gaat u met de auto op reis en rijdt u door Zwitserland of Oostenrijk? Dan heeft u een wegenvignet nodig. Dit vignet kunt u op de grens kopen maar om lange rijen te vermijden raden wij u aan om deze vignetten van tevoren te bestellen bij ons op kantoor. Hierdoor kunt u zonder zorgen doorrijden en loopt u geen risico op boetes.

Veelgestelde vragen

Er zijn heel wat landen waar een tolvignet voor nodig is wanneer u met de auto op reis gaat. Hier kunt u de volledige lijst vinden van landen met de betreffende prijzen. Voor Oostenrijk en Zwitserland kunt u ook terecht bij ons. Zo vertrekt u met een gerust gevoel op reis.

Het is belangrijk dat je vignet goed zichtbaar is. Zo is het makkelijk te controleren bij de grenscontrole of je een vignet hebt aangeschaft. Bij een auto moet het vignet op de linkerzijde van de binnenkant van de ruit worden geplakt. Op de motor plak je het vignet op de tank, kuip of het windscherm. Voor een aanhangwagen gelden andere regels. Omdat het niet snel te zien is of er een vignet op een aanhangwagen is bevestigd, moet je deze binnenin aan de linkerkant van de aanhangwagen plakken. Als je gecontroleerd wordt, moet je dit vignet laten zien. Bij het vignet zit een handleiding met instructies over hoe je het vignet goed moet vastplakken. Volg deze instructies goed op en gebruik geen tape of plakband o.i.d.

iconen-homepage